Entrepreneur Week sebagai Implementasi Nasionalisme
Jumat, 29 November 2019

The Faculty of Economics and Business (FEB) in collaboration with the Faculty of Fine Arts and Design (FSRD) Untar opened the 14th Entrepreneur Week with the theme Millennial Empowerment for Sustainable Entrepreneurship, Friday (29/11) at the Emporium of Pluit Mall, North Jakarta.

The event which lasts until Sunday (1/12) is an activity that is held every semester as an implementation of the value of  Entrepreneurship  and growing the seeds of young  entrepreneurs  among Untar students.

"Semoga acara ini dapat melahirkan entrepreneur-entrepreneur generasi millenial di kalangan mahasiswa Untar, sehingga dapat mewujudkan kewirausahaan yang berkelanjutan," ujar Ketua Panitia sekaligus dosen FEB Untar Mei Ie, S.E., M.M.

Rektor Untar Prof. Dr. Ir. Agustinus Purna Irawan berharap acara ini dapat terus berkembang. "Harapan saya kualitas acara ini bertambah, hasil-hasil karya mahasiswa semakin berkembang dan dapat menjadi bisnis yang baik," ujarnya.

Menurut Rektor, Entrepreneur Week adalah hasil implementasi nasionalisme pada pembelajaran. "Kombinasi pembelajaran tidak hanya secara teoritis dan praktis, tetapi juga disisipkan nilai-nilai nasionalisme, nilai untuk membangkitkan cinta akan produk lokal pada mahasiswa," tuturnya.

"Nationalism in the form of an economy based on local potential and capability must be built in order to compete with foreign products," he continued.