Mendag Sebut Kelebihan Mahasiswa Untar sudah Miliki Sense Bisnis
Senin, 11 Maret 2019

Minister of Trade Dr. (HC). Drs. Enggartiasto Lukita during the Public Lecture

The entrepreneurial spirit belongs to everyone and is shaped by the environment not because of heredity. Successful entrepreneurs start their business from scratch but they have ideas and always work hard. Because no one is successful because of luck.

This was conveyed by the Minister of Trade Dr. (HC). Drs. Enggartiasto Lukita when delivering a public lecture entitled "Growing the Entrepreneurial Spirit of Students to Welcome Changes in World Trade" on Monday (11/3) at the Untar Campus Auditorium.

He said, the advantage of Untar students is that they already have a good business sense because they have an environment and an entrepreneurial background.

“Di Untar sudah banyak yang menjadi entrepreneur dan yang penting harus fokus.  Profesi apapun tetap terhormat asal dilakukan dengan baik”, ujarnya.

Suatu kebanggan bagi pemerintah karena Indonesia mempunyai para entrepreneur muda dan tentu kelak diharapkan menjadi hebat.

Mendag menyarankan mahasiswa dalam berbisnis jangan sekedar ikut-ikutan.  Pengusaha itu harus mampu melihat kesempatan.  Di samping itu menjadi entreprener harus reliable.

“Berkecimpung di dunia bisnis butuh kepercayaan dan itu adalah segalanya.  Oleh sebab itu kepercayaan harus dijaga dan jangan pernah menipu atau ingkar janji”,  ungkap Enggartiasto.

He asked the world of education, especially universities, to continue to adapt to technological developments. Students must be given abilities that can foster creativity and innovation.